Pyeongchang 2018 Champions Door Athletic Representation

Auteur: | Laatst Bijgewerkt:

De Olympische Winterspelencompetitie die plaatsvond in PyeongChang in Zuid-Korea duurde 19-dagen. Op basis van het aantal gewonnen medailles was het winnende team Noorwegen. Noorwegen scoorde 39-medailles tijdens de Olympische Spelen. Tweede werd Duitsland met 31-medailles en het Canadese team plaatste de derde positie. Canada won 29-medailles tijdens het wereldwijde evenement dat meer trok dan 3,500-deelnemers. Bovendien waren de 80-landen vertegenwoordigd tijdens de Olympische Spelen 2018 in Zuid-Korea. Wat deelname betreft, waren de landen met het grootste aantal atletische vertegenwoordigingen de Verenigde Staten (241-mensen), Canada (225-personen) en Duitsland (153-deelnemers). In tegendeel, Liechtenstein had het minste aantal vertegenwoordigers met slechts drie concurrenten. Niettemin won het team van drie één medaille.

Pyeongchang 2018 Champions door Athletic Representation

Tijdens de vorige Olympische Winterspelen die in 2014 werd gehouden, stond Noorwegen op de derde plaats met 26-medailles gewonnen. Dit jaar voegden ze 13 meer medailles toe als eerste in de wereldwijde competitie. In het bijzonder won het atletische team van Noorwegen 14 gouden medailles, 14 zilveren medailles en 11 bronzen medailles. Het land presenteerde een van zijn beste prestaties in de loop van de jaren inhalen zowel Rusland en de VS die winnaars waren in 2014 Olympische Winterspelen. Noorwegen domineerde de Olympische Spelen in de sport, zoals langlaufen en springen.

Duitsland was het op één na beste team tijdens de Olympische Winterspelen 2018. Het land won 14 gouden medailles, 10 zilveren medailles en 7 bronzen metalen. Er was een felle concurrentie tussen de teams uit Duitsland en Noorwegen. Duitsland produceerde uitstekende resultaten in ijsbaanevenementen zoals schansspringen (4-medailles), ijsbaanevents (11-medailles) en biatlon (7-medailles). Bovendien werd een van de meest opwindende prestaties voor Duitsland tweede in de fel betwiste ijshockeysport voor heren. Rusland verloor tijdens de finale nipt Rusland, hij won een zilveren medaille.

Canada heeft op de derde plaats 11 gouden medailles, 8 zilveren medailles en 10 bronzen medailles gewonnen. Met een delegatie van 225-atleten en 87-coaches was Canada een van de eerste drie staten die op grote schaal waren vertegenwoordigd op de Olympische Winterspelen van 2018. In feite was dit de eerste keer dat Canada zo'n groot aantal deelnemers had. Het team lijkt echter zeer goed voorbereid op de concurrentie.

Verrassingen tijdens de 2018 Olympische Winterspelen

Een van de grootste verrassingen bij de Olympische Spelen was het Amerikaanse ijshockeyteam dat het Canadese team versloeg. Canada had de titels van het ijshockeykampioenschap voor 20-jaren gewonnen. Verder waren er verbluffende individuele uitvoeringen, zoals van snowboarders zoals Red Gerard, Jamie Anderson en Chloe Kim. Individuen zoals Nathan Chen en Mirai Nagasu van het team van de Verenigde Staten presteerden echter onder de verwachtingen. Een andere ongekende verrassing was het feit dat de Verenigde Staten een van de eerste drie beste uitvoerders misten. Het team behaalde zijn doelstelling van 37-medailles en een minimum van 25-medailles niet. In plaats daarvan werd het de vierde plaats met gewonnen 23-medailles.

RanglandTotaal gewonnen medaillesAantal deelnemende sportersAandeel van medailles per atletische vertegenwoordiging